Ook lekkerDit recept delen

Stamppot Bloemkool Rauwe Andijvie


Stamppot bevat normaalgesproken een ruime hoeveelheid koolhydraten dankzij de aardappelen die in de stamppot verwerkt zijn. Vandaar dat we daar een vervanging voor gezocht hebben! We maken vandaag een stamppot met rauwe andijvie en bloemkool.

Wat heb je nodig?
• 1 bloemkool
• 250 g andijvie
• 2 eetlepels crème fraîche
• 125 g gerookte magere spekjes
• Peper naar smaak

Wat moet je doen?
Snijd de bloemkool in roosjes en kook dit (zonder zout!) tot ze gaar zijn. Terwijl de bloemkool aan het koken is, kun je de spekjes uitbakken.
Wanneer de bloemkool gaar is, giet je deze goed af en voeg je twee eetlepels crème fraîche en peper naar smaak toe. Op dit moment kun je kiezen of je de stamppot wilt maken met een bite, of liever met een puree. Wanneer je voor de bite gaat, stamp je de bloemkool, crème fraîche en peper goed door elkaar met een aardappelstamper. Ga je voor de optie met puree, dan pak je de staafmixer erbij en mix je de bloemkool, crème fraîche en peper fijn tot een gladde puree is ontstaan.
Zodra de stamppot of puree op smaak is gebracht, voeg je de rauwe andijvie en uitgebakken spekjes toe aan het geheel. Nu kun je het opdienen en verantwoord genieten van een koolhydraat-arme stamppot!

Natuurlijk kun je de koolhydraat-arme stamppot ook variëren met andere stamppotsoorten, zoals bijvoorbeeld boerenkool. 

Ook lekkerDit recept delen

Op de hoogte blijven van Puur & Vertrouwd?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contact


Diëtistenpraktijk Pelster & Vos
Meeden 3 G
9951 HZ WINSUM
Tel: 088-2442499
E-mail: info@pelstervos.nl

Volg ons