Gezond Genieten

Geplaatst op donderdag 25 april 2019 in Blog

Gezond genieten! Hoe doe je dat?
We doen ons allemaal weleens tegoed aan een gebakje of een vette snack. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar het is niet altijd handig wanneer je je doelen wil bereiken, zoals afvallen en het hebben van gezonde bloedwaarden. Maar gelukkig hoeven tussendoortjes en extraatjes helemaal niet ongezond te zijn. Genieten en gezond gaan namelijk heel goed samen! In deze blog een aantal lekkere en simpele suggesties, zowel zoet als hartig. Als dat geen reden voor een feestje is!?

Gevulde eitjes
Gevulde eitjes doen het altijd goed tijdens een borrel of feestje! Prettige bijkomstigheid is dat eitjes ook nog eens heel gezond zijn: boordevol B-vitamines en, uiteraard, eiwitten. Deze snack is dan ook heel geschikt wanneer je de hoeveelheid koolhydraten wil beperken of glutenvrij wil eten. Op zoek naar een lekker recept voor gevulde eitjes? Je vindt het hier.

Kokosmakronen

Hééeeerlijk bij de koffie of thee! Ze doen het ook goed bij een high-tea. Gelukkig bevatten ze een stuk minder suiker dan de variant van de supermarkt. Daarentegen is kokos wel rijk aan vezels! Je doet je gezondheid er dus ook een plezier mee. Snel maken! Je ziet hier hoe je het moet doen.

Noten & doppinda’s
Chips en borrelnoten bevatten een lading zout, bewerkt vet en koolhydraten. Niet gezond te noemen dus. Noten & doppinda’s bevatten daarentegen een lading goede vetzuren; goed voor hart- en bloedvaten! En hoe gezellig is het om samen pinda’s te doppen!?

Dadelballetjes
Kleine smaakbommetjes zijn het! Dadels zijn suikerrijk maar bevatten ook vezels, vitamines & mineralen. In combinatie met noten maak je er een gezond pakketje van. Je kunt volop variëren! Neem bijvoorbeeld dit recept en draai er balletjes van, of, beter nog, maak er hartjes van!

Olijven
Weinig calorieën, veel smaak! Olijven bevatten goede vetzuren en passen daarmee heel goed binnen een gezond eetpatroon. Ze mogen dan ook niet ontbreken op de borrelplank!
Een olijf alleen een beetje eenzaam? Vergezel hem dan eens met een tomaatje en bolletje mozzarella. Satéprikkertje erdoor en klaar!

Bananenbrood
Rijpe bananen op de fruitschaal? Geen probleem! Binnen een handomdraai maak je dit goddelijke bananenbrood! Dit is een zeer voedzaam tussendoortje en wat ons betreft lekkerder dan een plak cake of ontbijtkoek. Check snel ons Do It Yourself (DIY) filmpje!

Komkommer i.p.v. toastje
Wil je meer groente en minder koolhydraten eten? Vervang de toastjes dan eens door een schijfje komkommer. Verrassend fris! Lekker met bijvoorbeeld filet American, brie of tonijnsalade. YUM!

Dadel- pindarepen
Deze repen moet je echt een keer geproefd hebben. Ze zijn goddelijk! Leuk om in kleine blokjes te serveren bij de koffie i.p.v. een bonbon. Ook nog eens heel makkelijk om te maken: je ziet het hier!

Snackgroente met dipjes!
Voor groente geldt: hoe meer, hoe beter! Groente is namelijk goed voor alles! Pimp je groente met lekkere dips. Denk aan (homemade) guacamole, yoghurtdip of hummus! Maak reepjes van paprika, wortel, selderij en komkommer; een kleurrijk feestje op je bord!

Op deze manier heb je niet het idee dat je iets hoeft te missen, toch!? Natuurlijk zijn er nog veel meer opties voor gezond genieten. Houd hiervoor ook onze website, facebook & nieuwsbrief in de gaten!
 

Categorieën

Op de hoogte blijven van Puur & Vertrouwd?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contact


Diëtistenpraktijk Pelster & Vos
Meeden 3 G
9951 HZ WINSUM
Tel: 088-2442499
E-mail: info@pelstervos.nl

Volg ons