Ook lekkerDit recept delen

Bloemkoolrijst met sperziebonen en gehakt


Bloemkoolrijst is helemaal hip! Het is dan ook een perfecte manier om onbewust meer groente te eten. Heb jij het al eens geprobeerd? Lekker he?! Als je nog een bloemkoolrijst-groentje bent, wacht niet langer. Zoveel goodness wil je niet missen! We hebben weer een lekkere variant voor je in petto.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
-150 gram sperziebonen
-Bloemkoolrijst gebruik hiervoor een halve bloemkool of koop een kant-en-klaar bakje bloemkoolrijst bij de AH of Jumbo
-100 gram rundergehakt
-2/3 eetlepels crème fraîche
-1 uitje
-paprikapoeder
-Peper & zout

Wat moet je doen?
Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar.  Indien je kant-en-klare bloemkoolrijst hebt gekocht hoef je de volgende stappen niet te volgen. Heb je een 'losse' bloemkool; snijd deze in stukken.
Blender of rasp de stukken tot grove korrels. Zet de bloemkoolrijst even apart. Snijd vervolgens het uitje fijn en bak deze samen met het gehakt. Wanneer het gehakt gaar is, mag het op smaak worden gebracht met een flinke hoeveelheid paprikapoeder en een snuf peper & zout.
Giet de sperziebonen af en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Voeg als laatste de crème fraîche erbij en laat nog een paar minuutjes pruttelen. Verwarm in tussen de bloemkoolrijst in een koekenpan met een klein beetje olie. Serveer samen.
Eet smakelijk!
 

Ook lekkerDit recept delen

Op de hoogte blijven van Puur & Vertrouwd?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contact


Diëtistenpraktijk Pelster & Vos
Meeden 3 G
9951 HZ WINSUM
Tel: 088-2442499
E-mail: info@pelstervos.nl

Volg ons