Ook lekkerDit recept delen

Stamppot van Bloemkool & Spinazie


Stamppotjes, bijna iedereen wordt hier happy van! Vandaag een recept voor een heerlijk stamppotje. Bloemkool is de basis! De aardappelen zal je echt niet missen!
Een mooie manier om meer groente te eten en wat minder koolhydraten binnen te krijgen. De basis van dit recept is vegetarisch. Mocht je toch vlees willen toevoegen dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor spekjes.
Helaas is dit stamppotje niet erg fotogeniek; maar daar smaakt 'ie absoluut niet minder om!

Wat heb je nodig (2-3 personen):
- 1 bloemkool  
- 20 gram roomboter
- 1 el crème fraîche
- 3 stengels bosui
- 150 gram verse spinazie
- Half potje zongedroogde tomaatjes
- 100 gram geitenkaas
- Optioneel: 125 gram spekjes

Wat moet je doen?
Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool gaar in ongeveer 8 minuten. (wanneer je spekjes wil gebruiken, kun je deze nu bakken in een pan en even weg zetten).
Giet de bloemkool vervolgens af en prak (met een stamper) de bloemkool samen met de boter, zout & peper, en crème fraîche tot een smeuïge puree.
Wanneer het nog niet echt een puree is, gebruik dat de staafmixer om tot het gewenste resultaat te komen. Meng vervolgens de rauwe spinazie door de puree. Snijd de bosui en zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Voeg deze samen met de uitgebakken spekjes toe aan de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden en verkruimel hierover de geitenkaas.
 

Ook lekkerDit recept delen

Op de hoogte blijven van Puur & Vertrouwd?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contact


Diëtistenpraktijk Pelster & Vos
Meeden 3 G
9951 HZ WINSUM
Tel: 088-2442499
E-mail: info@pelstervos.nl

Volg ons